понеділок, 22 липня 2013 р.

Інтернет не замінить живого спілкування

   З появою інтернету, а потім ще з деяким часом, коли він став доступний майже всім, стало популярним знайомитись з іноземцями. 
   Причин для знайомства дуже багато: покращення спілкування англійською (або іншою іноземною мовою), пізнання інших культур, можливо пошук нових стосунків, комусь просто цікаво знайти когось за кордоном і підтримувати контакт.
Але сидячи за екраном монітору і спілкуючись з людиною, що так само сидить і стукає по клавішам клавіатури важко було досягнути бажаного результату, тому що немає того контакту, який потрібен для справжнього знайомства і підтримання стосунків. Тим більше, навіть коли ці пен-френди (від англ. pen-friends - друзі за перепискою) зустрічались в житті, то залишитись друзями у них було ще менше шансів.
   Тому з'явились скептичні думки, що не можуть "наші" дружити з "їхніми", з'явилась велика кількість стереотипів, які в принципі легко зруйнувати.
   Насправді дана ситуація є проблемою, яку треба вирішувати, але нащастя спосіб вже є. 
   Дуже популярними стали програми обміну студентами, коли ти маєш можливість пожити і повчитись в іншій країні, живучи в сім'ї іншого студента, який приїде вчитись в твою країну і житиме в твоїй сім'ї. Тут теж є свої мінуси. Вона не є доступною для всіх.
   AIESEC з цією проблемою справляється ще кращим способом. Студенти, які приїжджають в Івано-Франківськ на волонтерське стажування, з чого виходить, що це люди небайдужі, відчайдушні, активні, і, скоріш за все, веселі, можуть оселитись у тебе вдома на період 1-6 тижнів, і тим самим принести частину своєї культури в твій дім. Такі знайомства зазвичай несуть за собою позитивний результат, тому що тут відразу люди відкриті один до одного і їм є про що поспілкуватись. Поспілкуватись живою англійською мовою, а не стучати по клавішах, час від часу заглядаючи в Google-перекладач.
   Зазвичай в кінці стажування ніхто не хоче розлучатись один з одним і іде зворотнє запрошення в гості. Тоді, сівши на наступний день у себе на канапі і переглядаючи фотографії, зроблені разом - розумієш, що в тебе з'явився справжній друг за кордоном.
   А зараз літо і в Івано-Франківськ приїжджають більше 15 студентів-волонтерів з інших країн, яких ти можеш прийняти до себе додому. Не втрачай шанс!
   Реєструйся на програму обміну "Приймаюча сім'я" в Івано-Франківську тут:
ua.join-aiesec.com
   Питання за телефоном: 050 735 79 25 - Інна

Немає коментарів: