пʼятниця, 30 грудня 2011 р.

10 людей з поганим почерком


10 місце: Лівосторонній, дзеркальний почерк в психології отримав назву «почерку Леонардо». Леонардо да Вінчі писав свої записки саме таким почерком, що робить дуже важким їх розшифровку.

9 місце: Наполеон міняв почерк протягом життя (їх у нього налічують близько семи). З роками почерк Наполеона ставав все заплутанішим і нерозбірливішим. До речі, Наполеон написав роман. Він називається «Кліссон і Євгенія», і над його розшифровкою фахівцям теж довелося попотіти. 

8 місце: Почерк Пушкіна прийнято називати «скорописом». Ним абсолютно не захоплювалися ні вчителі чистописання в ліцеї, ні сучасники Пушкіна: мати такий почерк вважалося просто непристойним. 

7 місце: Дрібний і вкрай нерозбірливий почерк був у Миколи Гумільова.

6 місце: Лермонтов часто міняв почерк, але навіть коли він намагався писати рівно і красиво, рядки завжди загиналися вгору, а букви «вискакували» то вниз, то вгору. В одній із книг по графології почерк Лермонтова розглядається як типовий зразок почерку невротичної особистості.

5 місце: Рукопис Дев'ятої симфонії Бетховена був надрукований лише  через два роки після його написання. Справа в тому, що улюблений переписувач Бетховена помер, а його два наступника з великими труднощами розбирали жахливий почерк генія. В одному місці, виправляючи помилку переписувача, Бетховен у пориві почуттів написав «du verfluchter Kerl!» («Ти проклятий дурень!"). 

4 місце: Епістолярні документи Черчілля майже нечитабельне для тих, хто не має звички до його почерку - занадто дрібного і нерозбірливого. Коли одного разу Черчіллю сказали, що його почерк нагадує почерк Клеопатри, він прийшов у невимовний захват. 

3 місце: Читати деякі документи Карла Маркса дуже важко, тому що він мав звичай писати багато слів разом.

2 місце: Ейнштейн писав не тільки нерозбірливо, але і вкрай неохайно. На багатьох його рукописах є клякси, різного роду плями і навіть відбитки пальців Ейнштейна, забруднених чорнилом. 

1 місце: Почерк Льва Толстого був малозрозумілим із плутаниною умовних знаків і додавань. Розібрати його могла тільки його дружина, якій і доводилося незліченну кількість разів переписувати «Війну і мир». Психіатр Чезаре Ломброзо, подивившись на почерк Льва Толстого, прийшов до висновку, що він належить жінці легкої поведінки з психопатичними нахилами.

Кажуть, по почерку можна охарактеризувати людину... Як  описали Льва Толстого, ми побачили... А от мені цікаво, що би сказали щодо інших дев'яти, якби не знати хто вони =)) 

Немає коментарів: