вівторок, 26 червня 2012 р.

16 способів "гуглити" як професіонал

1. Виключення з Google пошукуЩоб виключити з пошукової видачі яке-небудь слово, фразу, символ і т.п., досить перед ним поставити знак "-" (мінус), і воно не з'явиться в результатах пошуку.Для прикладу, вводимо в рядок пошуку наступну фразу: "безкоштовний хостинг - ru" і в пошуковій видачі немає жодного. Ru сайту, крім сплачених рекламних оголошень.
2. Пошук по синонімамВикористовуйте символ "~" для пошуку схожих слів до вибраного. Наприклад в результаті вирази: "~ кращі фільми-кращі" ви побачите всі посилання на сторінки, що містять синоніми слова "кращі", але жодне з них не буде містити цього слова.
3. Невизначений пошукНа той випадок, якщо ви не визначилися з конкретним ключовим словом для пошуку, допоможе оператор "*".Наприклад фраза "кращий редактор * зображень" підбере найкращі редактори для всіх типів зображень, будь то цифрові, растрові, векторні і т.д.
4. Пошук на вибір з варіантівВикористовуючи оператор "|", можна здійснити Google пошук за кількома сполученням фраз, замінюючи кілька слів у різних місцях.Наприклад, введемо фразу "купити чохол | ручку" видасть нам сторінки, що містять або "купити чохол", або "купити ручку"
5. Значення словаЩоб дізнатися значення того чи іншого слова, досить ввести в пошукову рядок "define:" і після двокрапки шукану фразу.
6. Точне співпаданняДля знаходження точного збігу пошукової видачі із запитом досить поставити слова в лапки.
7. Пошук по певному сайтуЩоб здійснити пошук ключових слів тільки по одному сайту, достатньо додати до шуканої фразою наступний синтаксис - "site:".
8. Зворотні посиланняЩоб дізнатися розташування посилань на цікавий сайт, достатньо ввести наступний синтаксис: "links:" і далі адресу цікавить сайту.
9. Конвертер величинПошукова система Google також уміє конвертувати величини за запитом користувача.Наприклад, нам потрібно дізнатися, скільки становить 1 кг в фунтах. Набираємо наступний запит: "1 кг в фунтах"
10. Конвертор валютДля того, щоб дізнатися курс валют за офіційним курсом, набираємо наступний пошукової запит: "1 [валюта] в [валюта]"
11. Час по містуЯкщо хочете дізнатися час за якого-небудь міста, то використовуйте синтаксис: "time" або російський аналог "час" і назва міста.
12. Google калькуляторGoogle вміє рахувати онлайн! Досить вбити приклад у рядок пошуку і він видасть результат.
13. Пошук за типами файлівЯкщо вам необхідно знайти щось по конкретному типу файлу, то у Google є оператор "filetype:" який здійснює пошук по заданому розширенню файлу.
14. Пошук кешированной сторінкиУ Google є власні сервера, де він зберігає кешовані сторінки. Якщо потрібна саме така, то скористайтеся оператором: "cached:"
15. Прогноз погоди по містуЩе одним оператором пошуку в Google є оператор погоди. Досить вбити "weather" і місто, як ви побачите, буде у вас дощ чи ні
16. ПерекладачМожна перекладати слова відразу, не відходячи від пошуковика. За переклад відповідає наступний синтаксис: "translate [слово] into [мова]"

Немає коментарів: