неділя, 6 листопада 2011 р.

Історія успіху Волта Діснея

Історія Волта Діснея могла і не стати відомою. Був час, коли Волту Діснею не було за що навіть поїсти, а сьогодні його знають у всьому світі. Наприклад, ескімоси так надихнулись Міккі-Маусом, що навіть створили клуб цього мишеняти.

Але слава і гроші прийшли потім. У молодості Волт не мав нічого. З часом він розбагатів, але не жив у розкоші. Їздив він не на шикарному автомобілі, а на старій машині. Все своє багатства він направив на створення фільмів. Йому було цікавіше робити прекрасні фільми, ніж збирати мільйони.

Ще з дитинства Волт мріяв стати художником. При тому,що його батько не підтримував його, вважаючи, що всі художники - нероби, і, навіть, суворо карав за його пристрасть до малювання.
Був досить комічний випадок у його біографії. Уолт відправив свої малюнки в газету «Канзас сіті стар» в надії отримати роботу. Відповідь була, що малюнки просто бездарні. Він був дуже засмучений. Через деякий час він знайшов роботу - робити малюнки на церковні теми.

Гараж його дядьа був для нього студією. Але в цьому брудному гаражі він знайшов ідею, яка принесла йому потім мільйони доларів. Справа була так. Одного разу він побачив на підлозі гаража мишку. Не бачачи Волта, вона бігала і грала. Волту вона дуже сподобалася і він приніс їй трохи хлібних крихт. Згодом мишка так звикла до Діснея, що піднімалася нагору його мольберта. Через деякий час Волт переїхав до Голлівуду, де готував серію мультфільмів «Кролик Освальд», але проект провалився. Волт цілий день обмірковував основу свого майбутнього фільму і чисто випадково згадав про мишку на своєму мольберті. І ось вже контури мишки лягли на папір. Це і був Міккі-Маус.

Волт Дісней щотижня ходив до зоопарку і спостерігав за тваринами, а також слухав з голосу. Наприклад, мишачий писк в мультфільмах про Міккі-Мауса озвучував сам Волт. Але він сам не малював, не писав сценаріїв і музики для своїх фільмів. Для цього у нього було 134 працівники. Куди ж він витрачав свій час? Він шукає ідеї та сюжети для фільмів.

Як тільки він знаходив сюжет, то відразу обговорював з 20 своїми сценаристами. Волт запропонував зняти фільм про трьох поросят і вовка, але сценаристи не схвалили. У нього було кілька спроб розвинути ідею, але співробітники пояснювали, що це буде провал. Але Волт наполіг на своєму.

На зйомки фільму про Міккі-Мауса йшло 90 днів. Фільм про трьох поросят зняли за 60 днів, а потім був приголомшливий успіх у глядачів.

Волт Дісней вважав, що успіх приходить тільки тоді, коли людина любить свою роботу. Він ніколи не робив нічого тільки заради грошей. Джерелом натхнення для нього була сама робота. Історія Волта Діснея може стати прикладом і для Вас)

P.S. Так виглядав Міккі Маус у 1928 році)


Немає коментарів: