четвер, 13 січня 2011 р.

Цікаві питання на співбесіді

В житті кожної людини рано, чи пізно настає цей момент - перша співбесіда) Це може бути інтерв'ю на вступ в AIESEC, а може зразу й на омріяну першу роботу. Дуже часто компаніям/організаціям поряд з професійними навичками та вміннями важливі також ваші креативність та нестандартний спосіб мислення. І, відповідно, компанії самі застосовують креативний підхід, щоб оцінити бажаючих отримати в них роботу. Нижче приведений список найцікавіших питань від найвідоміших компаній. Читаємо, відповідаємо, готуємося, можливо й серед нас є майбутні працівники Google, Facebook, чи Intel=)

- Якщо б вас зменшили до розміру олівця і поклали в блендер, як би ви вибралися звідти? - Goldman Sachs.  
- Поясніть мені, що відбулося в цій країні за останні 10 років - Boston Consulting.  
- Оцініть за шкалою від 1 до 10 вашу неадекватність - Capital One.  
- Як ви оціните вагу слона без використання комп'ютера? - IBM.  
- Скільки баскетбольних м'ячів ви можете вмістити в цю кімнату? - Google.  
- Скільки пляшок пива випивається в місті протягом тижня? - The Nielsen Company.  
- Що таке філософія бойових мистецтв? - Aflac.  
- З 25 коней виберіть трьох найшвидших. У кожних перегонах одночасно можуть бігти тільки 5 коней. Яка мінімально необхідна кількість перегонів? - Bloomberg LP. 
 - Якщо б ви могли бути будь-яким супергероєм, то ким? - AT & T.  
- У вас є торт до дня народження і ви можете зробити тільки 3 розрізи, щоб розділити його на 8 рівних частин. Як ви це зробите? - Blackrock. 
 - Для ряду чисел від 1 до 1000, назвіть мінімальну кількість необхідних спроб, щоб знайти загадане число, якщо ви отримуєте підказку "вище" або "нижче" для кожного припущення - Facebook.  
- Скільки ігор повинні зіграти 5623 учасників турніру, щоб визначити переможця? - Amazon.  
- Є три коробки, одна містить тільки яблука, одна містить тільки апельсини і одна містить яблука і апельсини. Коробки були позначені неправильно, так що мітка не ідентифікує вміст. Ви відкриваєте одну з коробок із зав'язаними очима. Діставши один плід, як ви зможете позначити всі коробки? - Apple.  
- Скільки світлофорів у Манхеттені? - Argus.  
- Ви перебуваєте в темній кімнаті без світла. Вам потрібні шкарпетки для вашого інтерв'ю і у вас є 19 сірих шкарпеток і 25 чорних шкарпеток. Яка ймовірність того, що ви отримаєте відповідну пару? - Eze.  
- Що спільного у деревини і алкоголю? - Guardsmark.  
- У вас є 8 монет, 7 важать однаково, одна важить менше. Користуючись вагами, знайдіть легку монетку менш ніж за три кроки - Intel.  
- Як ви думаєте, чому тільки невеликий відсоток населення заробляє більше $ 150 тис.? - New York Life.  
- Ви керуєте 20 людьми. Організуйте їх, щоб з'ясувати, скільки велосипедів було продано у вашому районі в минулому році - Schlumberger.  
- Яблуко коштує 20 центів, апельсин коштує 40 центів, грейпфрут коштує 60 центів. Скільки коштує груша? - Epic Systems.  
- Скільки лиж продається в Австрії? - RBS  
- Яким буде квадратний корінь з 2000? - UBS.  
- Поїзд виїжджає з Сан-Антоніо в Х'юстон зі швидкістю 60 миль на годину. Інший поїзд відправляється в Сан-Антоніо з Х'юстона зі швидкістю 80 миль на годину. Х'юстон і Сан-Антоніо знаходяться в 300 милях один від одного. Якщо птах вилітає із Сан-Антоніо зі швидкістю 100 миль на годину, потім повертається і летить назад в Х'юстон, коли він досягне поїзда, то як далеко він залетить, коли поїзди зіштовхнуться - USAA. - Як зроблені M & M's? - US Bank.  
- Що б ви зробили, якби успадкували піцерію від свого дядька? - Volkswagen.  
- Ліси горять, народ бунтує на Манежній, інфляція зашкалює, корупція зростає. У вас є айфон і твіттер. Що ви будете робити? - Адміністрація Президента Росії.
 

взято і перекладено звідси

Немає коментарів: