субота, 15 січня 2011 р.

Трохи про лідерство

"У віці семи років хлопчик і його родина були змушені покинути свій будинок. Хлопчику довелося працювати, щоб утримувати сім'ю. У віці дев'яти років його мати померла. Коли він підріс, то прагнув поступити до юридичної школи, але так і не отримав освіти.
В 22 роки він втратив свою роботу продавця. В 23 роки він балотувався в законодавчі збори штату і програв. У тому ж році, він зайнявся бізнесом. І тут він зазнав невдачі, ще й заліз в борги, які виплачував 17 років. В 27 він пережив нервовий зрив.
Два роки по тому, він подавався на пост спікера в законодавчі збори штату і програв. В 31 він зазнав поразки у своїй спробі стати членом Колегії виборців. До 35 років він двічі потерпів поразки під час виборів до Конгресу. Нарешті, йому вдалося на короткий термін туди потрапити, але в 39 років його не переобрали.
Коли йому було 41, загинув його чотирирічний син. В 42 йому відмовили як перспективному землерозпоряднику. В 45 він балотувався в Сенат і програв. Два роки по тому він програв на виборах віце-президента. В 49 він знову балотувався в Сенат і знову програв.
 
В 51 він був обраний президентом Сполучених Штатів Америки.  
Ця людина - Авраам Лінкольн ".   
                   - Автор невідомий
 
Багато з нас знайомі з цим красномовним прикладом наполегливості і рішучості у досягненні перемоги. Ми читаємо це, задумуємося на мить, а потім зітхнувши кажемо: "Ого, ось так і виховуються справжні лідери!". 

І, кажучи це, ми зазвичай думаємо про таких лідерів, як Лінкольн майже як про "міфічних істот", відокремлюємо їх від решти людства та наділяємо якимись таємничими якостями, які згладжують їх шлях до неминучого успіху. Багато людей думає, що лідерство це природжена риса і, якщо вже хтось і не народився лідером, то таким і не стане.
 

Та, насправді, такий підхід є далеким від істини. Сучасним поглядом на лідерство є те, що через терпіння, наполегливість і працьовитість, ми зможемо досягнути успіху та ефективно вести за собою людей. Але, перш за все, потрібно стати лідером для самого себе, переборовши свої страхи, відкинувши геть лінь і просто рухатися вперед!

От ми й рухаємося вперед, реалізовуємо нові проекти, набиваючи гулі на своїх ще недосвічених головах, ростемо, розвиваємося і , врешті-решт, добиваємося успіху!

Незабаром на нашому блозі з'являться історії молодих людей, які розкрили свій лідерський потенціал разом з AIESEC!
Впевнений, що це буде цікаво! ;)

використано інформацію звідси


Немає коментарів: