понеділок, 23 січня 2012 р.

Чим цікавий Китай?


   Дивна і барвиста азіатська країна Китай з давніх часів притягує пильні погляди письменників і дослідників, мисливців на старожитність і простих туристів. Велика і багатонаціональна країна зберігає свою історію безліч століть, у якій було все, що супроводжує кожну  стародавню державу - безліч воєн і завоювань, відкриттів і знахідок. Дуже цікавий народ населяє цю азіатську країну, з найбільшим робочим та інноваційним потенціалом. Кожна людина, яка приїжджає до столиці Китаю - Пекін, в першу чергу зауважує, наскільки дивно працездатні китайці. Вони безперервно рухаються кудись, подібно бджолам у величезному вулику.

   Пекін можна спокійно назвати столицею велосипедів. Громадяни віддають перевагу цьому виду міського  транспорту, тому що на дорогах у місті діється щось дивне. Спекотного літнього ранку, коли десь у Києві чи Львові ще не зустрінеш людину на вулиці, в Пекінських зелених зонах і скверах активно займаються зарядкою. Вікових обмежень не існує - займаються всі, від малого до великого. Повільні і пластичні рухи частин тіла, красиві і граціозні переміщення в глибоких стійках відразу піднімають з глибин підсвідомості спогади кадрів з фільмів про китайських майстрів кунгфу.

   Красивий Пекін став великим нагромадженням доріг і розв'язок. Гігантські транспортні потоки рухаються по швидкісним наземним і підвісним трасах міста. Високі скляні хмарочоси, залишають враження і надають місту велич великого сучасного мегаполіса.

   Сьогоднішній Пекін зберіг і іншу, не менш цікаву для відвідувачів картину. Тут знаходиться велика кількість старовинних вуличок, в яких ще стоять маленькі будиночки химерної конструкції, з дахами яскравих кольорів. Довга торгова вулиця нагадує московський старий Арбат - суцільно усіяна торговими рундуками та магазинчиками, де будь-який бажаючий може придбати собі частинку Китаю.

   Цікавий стародавній посуд на будь-який смак, прикраси, тканини, нефритові статуетки, вазочки, древні дерев'яні й порцелянові ляльки і багато-багато іншого. Напевно, кожен відвідувач купує у місцевих сувенірних крамницях статуетку Будди, для того, щоб потім після повернення додому похвалитися своєю подорожжю перед товаришами і знайомими.

   Особливу цінність представляє з себе натуральний китайський фарфор, який відомий у всьому світі своїми дивовижними якостями і красою зі стародавніх часів. Велич і краса Китаю не залишить байдужим нікого, хто тут побуває і обов'язково відкладе в бажання рано чи пізно повернутися сюди знову. Не дарма, ця країна є однією з найбільш відвідуваних об'єктів в Азії.

   Також Ви зможете піднятися на Велику Китайську стіну, зробити прогулянки по таємничих даоським паркам, відвідати «китайську Венецію» - м. Сучжоу, де всі будинки з одного боку виходять на річку, і китайську столицю розваг - м. Макао, який називають «Монте-Карло Сходу».

   Відчуйте атмосферу історії! Історичні центри китайських міст - це калейдоскоп звивистих старовинних провулків, колоритних ринків і особняків перших португальських, французьких та італійських переселенців. 

   Відкрийте для себе Китай - країну тепла і літа! Заповнюй анкету на стажування вже сьогодні! http://aiesec-if.in.ua/internship/zapovnyty-anketu-na-staguvannia

Немає коментарів: