неділя, 21 квітня 2013 р.

Повноцінний відпочинок - запорука здоров'я та успіху

Ви точно знайомі з
людьми, які прагнуть встигнути скрізь, живуть у шаленому ритмі, крутяться, як білка в колесі. Можливо, ви один із них. Взагалі-то, в цьому немає нічого поганого - адже для того, щоб досягти чогось у житті, потрібно наполегливо працювати. Проте часто такі люди не дозволяють собі одну дуже важливу річ - вони не відпочивають. У них просто не вистачає на це часу.


Між тим, повноцінний відпочинок дуже важливий для вашого здоров'я, самопочуття, настрою. До того ж, дозволивши собі відпочити, ви потім можете приступити до роботи з подвоєною силою.

Наше завдання - переконати навіть затятих трудоголіків в тому, що якісний відпочинок необхідний кожному. Це зовсім не означає, що можна дозволяти собі лінуватися - однак ви просто зобов'язані знайти час для відпочинку.

Як ви думаєте, чому всі спортсмени найвищого рівня ніколи не тренуються в дуже інтенсивному режимі весь рік без перерв? Простий факт, доведений багатьма дослідженнями - дуже інтенсивні тренування протягом тривалого часу здатні знизити швидкісні, силові якості спортсмена, а також його мотивацію. Іншими словами, викликають перетренованість. Тому вже давно видатні атлети грамотно розраховують терміни та обсяги інтенсивної роботи на тренуваннях, інакше їх успіхи були б набагато скромнішими.

Те ж саме і в житті - занадто інтенсивне життя без якісного відпочинку здатне підірвати здоров'я і увігнати в депресію. Ваші результати в роботі або в бізнесі також будуть скромнішими, якщо ви не дозволяєте собі відпочити. Крім того, ви не зможете повністю відчути смак життя - адже у вас просто не вистачає на це часу!

Тому якщо ви працюєте по 12 годин щодня, і ваших сил вистачає лише на те, щоб дістатися до ліжка й заснути - кидайте таку роботу. Ніколи не погоджуйтеся на ненормований робочий день - краще навчіться грамотно витрачати кошти, і тоді вам не буде необхідності більше часу працювати.

Якщо ви давно не були у відпустці - саме час це зробити. Завжди використовуйте свою відпустку в повній мірі, і навіть якщо шеф вас наполегливо просить попрацювати - не піддавайтеся на його вмовляння. До того ж, якщо ви відчуваєте, що 24 днів відпустки на рік вам занадто мало - можете взяти невелику відпустку за свій рахунок. А вже під час відпустки дозвольте собі розслабитися і гарно відпочити.

Яким же повинен бути ваш відпочинок? Кожен може відповісти на це питання по-різному. Деякі надають перевагу активному відпочинку, подорожам, заняттям спортом. Це хороший спосіб відволіктися, зайнятися улюбленою справою і в той же час відпочити від сірого життя.

Інші надають перевагу більш пасивному відпочинку - наприклад, читанню книг, перегляду інтернету, або просто розслабленню лежачи на дивані. І для когось саме такий вид відпочинку буде найкращим.

У той же час галасливі вечірки, нічні клуби і п'янки зовсім не сприяють відновленню сил, хоча багато хто вважає таке проведення часу досить цікавим. Але якщо ви, як вам здається, добре "погуляли" з друзями, а на ранок у вас болить голова і нічого не хочеться - значить, це насправді зовсім не відпочинок.

Найкращий відпочинок - той, після якого ви відчуваєте справжній приплив сил, енергії, відчуваєте позитивні емоції і можете впевнено сказати, що витрачений на нього час не пройшов даремно.

Так що відпочивайте якомога більше, проводьте цей час так, щоб вам самим було дуже цікаво, дозволяйте собі розслабитися і відключитися від суєти зовнішнього світу. І тоді ви відчуєте помітні зміни на краще в усіх аспектах вашого життя.






Немає коментарів: